Menu
Your Cart

Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН Ricco.bg

 
        Преди да използвате този уеб сайт,  моля внимателно прочетете  условията. Ако използвате  уеб сайта се счита, че приемате и сте съгласни с  условията му. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.

        Настоящите общи условия регламентират отношенията между Ricco.bg  гр. Стара Загора ул.Иван Вазов 3, вх. Г , ап. 8  вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 203435223, собственик на онлайн магазин Ricco.bg и лицата, ползващи онлайн магазина, находящ се на Ricco.bg

        “ОБЩИ УСЛОВИЯ” са условията за ползване на сайта и онлайн магазина, с които ползвателят се съгласява изрично и безусловно. 

        „ПОРЪЧКА” е индивидуалната заявка на потребителя за закупуване на стоки на www.ricco.bg, заявка за покупки по телефона, или заявки, изпратени на електронна поща.

 
        ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА


        Обект на  продажба  в този уебсайт са  разнообразни  видове стоки, предназначени за  потребителите,  описани и подредени в раздели. Цената на всяка стока е в български лева с включено ДДС.
Всички покупки  на продукти от ricco.bg  са за лично ползване, и не са за  препродажба, или търговска употреба. Ние си запазваме правото да ограничаваме количествата до нормалният размер на покупки на дребно.


         ЦЕНИ


         Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български лева. Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка. Цените за доставка представляват сумата за доставка на куриерската фирма – доставчик.


        РЕГИСТРАЦИЯ


        Регистрацията не е задължителна и клиентът може да направи поръчка, без да се регистрира. Разглеждането на онлайн магазина е достъпно  за всички посетители. Регистрацията улеснява при следваща поръчка, тъй като в този случай не се изисква повторно въвеждане на данни за доставка.


        ПАЗАРУВАНЕ В ricco.bg


        След като сте избрали артикул от нашия онлайн магазин натиснете бутона „ДОБАВИ В КОЛИЧКА". Ако желаете повече от една стока, натиснете бутона „ПРОДЪЛЖИ С ПАЗАРУВАНЕТО". Ако направите някаква грешка с избора на стока, можете да изтриете артикула от Вашата количка и да натиснете бутона „ОБНОВЯВАНЕ". След приключване на пазаруването натиснете бутона „ПОРЪЧКА".

        Можете да направите поръчка, като се регистрирате, или да използвате функцията „Поръчка от гост”.


        НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ


        Плащането става с наложен платеж в брой при получаване на стоката, на посочения от Потребителя адрес  или офис на куриерска фирма.


         ДОСТАВКА


        Заявената за покупка стока се доставя чрез куриер на посочения от Потребителя адрес или офис на куриерската фирма, освен в неделя и официалните празници, когато поръчки не се доставят в срок от 1 до 3 работни дни от потвърждението на поръчката. ricco.bg не носи отговорност за забавена пратка, причинена от куриерската фирма.

        Поръчки, направени след 16.00 ч. в работни дни, се обработват на следващия работен ден.

        Заявки, направени  в събота и неделя се обработват в понеделник.

        Продуктите се изпращат и доставят чрез куриерска фирма "ЕКОНТ"

        Изисквания за доставки с фиксиран час се заплащат допълнително съгласно тарифата на куриерската фирма.

        Доставки се извършват само на територията на България и само след потвърждение от страна на Потребителя. Представител на електронния магазин ricco.bg се свързва по телефона с потребителя само ако има неясноти относно поръчката или уточняване на детайли относно доставката.

        При сгрешен или липсващ продукт грешката се поправя и съответните продукти се изпращат на същия или следващия работен ден, като разходите по доставката са за сметка на ricco.bg. Клиентът не заплаща нищо допълнително.

        При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.


        ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА

 
        Стоката се предава на Потребителя или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента. При предаване на стоката Потребителят или третото лице подписват придружаващите я документи. В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес, или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ricco.bg се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по новата доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

        За да проверите съответствието на изпратената стока с подадената от вас заявка , моля преди да приключите поръчката си , поискайте опция "отвори и виж". Проверката на доставката включва отваряне на опаковката на транспортната фирма, без да нарушавате целостта на оригиналната опаковка на продукта. Ако оригиналната опаковка на продукта бъде повредена дължите цялата сума на пратката (ЦЕНАТА НА ДОСТАВКАТА + ЦЕНАТА НА ПРОДУКТА)

        При получаване на доставката, проверете съдържанието на поръчката за съответствия на изпратената стока с подадената заявка. При констатирани нарушения във външния вид на стоката се обърнете към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

 
         ПРЕДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ, СЪПЪТСТВАЩИ СТОКАТА:

 
        При получаване на поръчаната стока Вие получавате касова бележка и гаранционна карта, в случай че стоката има гаранция. Гаранцията на стоките е валидна на територията на Република България.


        РЕКЛАМАЦИЯ
 

        Веднага след получаването на стоката, Потребителят следва да провери за евентуални несъответствия с договореното. В случай, че има несъответствия, Потребителят следва да направи рекламация в писмен вид за тях по реда на  Закона за защита на потребителите. Поръчвайки продукт с определен цвят, който е идентифициран чрез номер или наименование на съответният специфичен цвят, Потребителят се съгласява с покупката му. Ако по някаква причина не сте удовлетворени, моля свържете се с нас, или сверете цветовете със  сайта на производителя. На рекламация не подлежи стока, за която клиента е бил предварително предупреден за несъответствие. Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката. В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера, с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката на клиента. При такива обстоятелства важат условията за рекламация на пратки на съответната куриерска фирма.
Можете да върнете закупен продукт в 14-дневен срок от датата на закупуване с приложена касова бележка. Условието за връщане е продуктът да не е използван, в ненарушена опаковка и с етикети на производителя и вносителя. Транспортните разходи са за сметка на клиента. Парите се възстановяват в 3-дневен срок от датата на получаване на продукта обратно при нас.

        ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН ricco.bg

ricco.bg не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.


        При предоставянето на информация, или съвет в този сайт, в описанието на продуктите, в ревюта и мнения, реклами или по друг начин, ricco.bg използва указанията за употреба получени на обучения от официалните представители на производителите на предлаганите марки за България. ricco.bg не е производител на продуктите, които продава и не носи никаква отговорност, ако те не  отговарят на специфичните нужди на потребителя на продукта или за всички загуби, щети или вреди, причинени от такива продукти.

        На всички продукти има етикет с описание на български език с указания за употребата му. Козметичните продукти за коса и тяло са за продажба във фризьорските салони посланици на марките и техните онлайн магазини, и се предлагат от фризьор-консултант, който може да ви даде изчерпателна информация за всеки един продукт. За целта потребителите могат да се възползват от професионална консултация на телефон 0887 627 093 всеки работен ден от  10.00 ч до 18.00ч.

        ricco.bg си запазва правото да променя цените, наименованията и описанията на стоките по всяко време, без да е необходимо да уведомява предварително своите потребители.

        Администраторът на електронния магазин ricco.bg има право:

- Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация.
- Да редактира съдържанието на уебсайта – да променя  цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др.  по всяко време без предупреждение. Новите условия влизат в сила в момента на публикуването им.

- Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.

- Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без да бъде уведомен  потребителя, когато
последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.

        Администраторът на ricco.bg не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите поради възникнали технически грешки.

        Администраторът на ricco.bg няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

        Администраторът на ricco.bg не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.


                ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

       Ricco.bg е регистрирано като администратор на лични данни по смисъла на чл.3 от Закона за защита на личните данни и  се задължава да защитава предоставената от Вас информация.

        Ricco.bg не носи отговорност за действия на потребител предоставил невярна информация и чужди лични данни.

        Личните данни, записани при регистрацията на клиента, се считат за строго конфиденциални и не се предоставят на трети лица. Информацията ще се използва от администратора на ricco.bg единствено и само за изпълнение на поръчката Ви.

    

Строго задължителни „бисквитки“

Тези „бисквитки“ са необходими, за да може уебсайтът да се изпълнява и не може да бъде изключен. Тази „бисквитка“ се задава само в отговор на извършени от вас действия, като език, валута, сесия за вход, предпочитания за поверителност. Можете да настроите браузъра си да блокира тези „бисквитки“, но нашият сайт може да не работи тогава.

AАнализ и Статика

Тези „бисквитки“ обикновено се определят от нашите маркетингови и рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тях, за да създадат профил, който Ви интересува, и по-късно да Ви показват подходящи реклами. Ако не разрешите тези „бисквитки“, няма да преминете към насочени реклами за интересите си.

Маркетинг и пренасочване

Тези „бисквитки“ ни позволяват да измерваме трафика на посетителите и да виждаме източниците на трафик, като събираме информация в наборите от данни. Те също ни помагат да разберем кои продукти и действия са по-популярни от други.